Pas op met misleidende facturen

Merkhouders worden met grote regelmaat lastiggevallen door bedrijven die tegen betaling aanbieden om merken op te nemen in een niet bestaand register of in een register zonder enige juridische waarde. De indruk wordt gewekt dat u als merkhouder te maken hebt met een officiële instantie en registratie, terwijl daar geen sprake van is.

In dergelijke misleidende brieven wordt vaak aangeboden om tegen een aanzienlijk bedrag uw merk in een onofficieel register in te schrijven. Ook bestaan er bedrijven die facturen versturen of een op een factuur lijkende offerte. In dit geval ontvangt u een document dat op een gewone nota lijkt, maar dat bij goed lezen om een offerte blijkt te gaan. Wanneer u een dergelijke factuur voldoet, blijkt u een contract te hebben afgesloten voor bepaalde diensten, wederom vaak tegen een aanzienlijk bedrag.

Hieronder treft u een link aan naar een pdf-document met de belangrijkste van deze malafide bedrijven en onofficiële merkenregisters.

Mocht u door een malafide bedrijf met een misleidende factuur of brief benaderd worden, dan raden wij u aan om daar niet op in te gaan. In geval van twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen. Overigens willen wij benadrukken dat op onze officiële brieven en facturen altijd het Bonmerk logo staat.

Misleidende facturen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.